Ajengāra jogas raksturojošās pazīmes
2131
post-template-default,single,single-post,postid-2131,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.1.1,pmpro-body-has-access,woocommerce-demo-store,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Ajengāra jogas raksturojošās pazīmes

Ajengāra jogas āsanu praktizēšanai un mācībām raksturīgi četri aspekti:

1.       Precizitāte
Ajengāram “precizitāte” ir sinonīms tādiem jēdzieniem kā skaidrība, uzmanība un modrība. Šīs darbības tiek izmantotas, lai, ņemot vērā smalkākās anatomiskās detaļas, sasniegtu korektu ķermeņa novietošanu katrā āsanā. Tieši precīza un uzmanīga sevis vērošana personīgās prakses laikā sniedz mums iespēju pietuvoties ieplūst būtības dziļākajos slāņos, kā arī ļauj sasniegt vieglumu ķermenī, brīvību un skaidrību prātā.

2.       Koncentrēšanās patreizējam momentam (“Timing”)
Ajengāram “timing” ir sinonīms izturībai un spēkam šeit un tagad, laikā un telpā. Šajā aspektā sadhaka (skolnieks) mācās ieklausīties sevī, apzināti atbrīvoties, atlaist domas, kā arī mācās būt uzmanīgs. Ar pašaizliedzību un aizrautību viņam izdodas tikt dziļāk un dziļāk ķermenī.

3.       Secība 
Ajengāram “secība” ir sinonīms tālāk virzības procesam ceļā no ārienes uziekšieni. Ar “secību” jāsaprot enerģisku un modru savstarpēji saskaņotu āsanupraktizēšanu, kur katra iepriekšējā darbība sagatavo ķermeni kādai konkrētaiāsanai. Tāpat ar “secību” personīgās parkses laikā jāsaprot vienmērīgasasprindzinājuma un atbrīvošanās, izturības un klusuma, tāpat abhyasa(prakse, piepūle, atkārtošana) un vairagya (atsacīšanās, atdalīšana,nepieķeršanās) saskaņotasaplūšana un nomaiņa.

4.       Palīglīdzekļi
Nākamā Ajengāra jogas pazīme ir palīglīdzekļi, kuru attīstība un iesaistīšanair cieši saistīti ar precizitāti. Palīglīdzekļiem ir jāpalīdz korekti izpildītarī sarežģītākas jogas āsanas. Palīglīdzekļiem arī jāpalīdz šķietamivienkāršāku āsanu precīzākai izpildīšanai. Bez tam palīglīdzekļi ir pamatsAjengāra izveidotajai terapeitiskajai jogai.