4
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-4,page-parent,theme-bridge,bridge-core-3.1.1,pmpro-body-has-access,woocommerce-demo-store,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-30.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Nodarbību veidi

IESĀCĒJIEM

Āsanu prakse jau pašās pirmajās nodarbībās izstiepj ķermeni, atbrīvo un trenē muskuļus un locītavas. Ķermenī rodas brīvības sajūta, krūšukurvis atveras, elpošana kļūst vienmērīgāka, dziļāka un vairāk apzināta. Tiek apgūtas stāvošās, sēdošās, apgrieztās un sagrieztās āsanas (vingrinājumi). Sākot ar vienkāršiem vingrinājumiem (stāvošām āsanām), pamazām tiek iepazīts savs ķermenis un tā iespējas. Tiek izmantoti palīglīdzekļi, lai vingrinājumu kvalitāte būtu pēc iespējas augstākā.

Iesācēji ir mūsu varoņi!

PRAKTIZĒJOŠIEM

Sarežģītāku āsanu apgūšana, ilgāka laika pavadīšanā āsanā, apzināts darbas ar sevi: āsanu rūpīga izlīdzināšana, iekšējās enerģijas plūsmas regulēšana un pranajama (elpošana). Kad mainās ķermenis un elpošana, izmainās arī prāts. Mūsu uzmanība prakses laikā iekļauj visas ķermeņa daļas; mēs sajūtam, kā tās darbojas, tādējādi prāts kļūst koncentrēts un mierīgs.

 

Pieredze rada spēku!

SENIORIEM

Nodarboties ar jogu nekad nav par vēlu – jo cilvēks vecāks, jo lielāku labumu viņš gūst jau pirmajās nodarbībās. Joga aizkavē novecošanas procesus, atbrīvo no stīvuma un vārguma sajūtas. Pusmūža ļaudīm ir nepieciešami ne tikai parasti fiziski vingrinājumi, bet apzināta, nemehāniska prakse, kas ietekmē personību kopumā – ķermeni, prātu un garu. Jogas vingrinājumi tiek izpildīti lēnāk un saudzīgāk, ķermeni un locītavas iekustinot pamazām.

Un dzīve iegūst citas krāsas!

SIEVIETĒM

Sievietei ir jābūt mierīgai un līdzsvarotai, joga ir veids, kā to sasniegt. Nodarbībās tiek strādāts uz reproduktīvo un endokrīno sistēmu. Praktizējot attiecīgās āsanas, ķermenī tiek regulēta hormonu izstrāde un sievietes pašsajūta uzlabojas. Īpašs uzsvars tiek likts uz apgrieztām pozām, kuras tiek praktizētas ilgāk, tādējādi iegūstot maksimālu efektu no tām.

Mīlestība ir katrā sievietē tikai ir jānoņem šķēršļi, kuri neļauj tai izpausties!

JOGA MIX GRUPA

Tiek praktizētas gan vieglākas, gan sarežģītākas āsanas. Piemērota iesācējiem, kuri jau kādu laiku ir nodarbojušies ar jogu, kā arī praktizējošiem, kuri vēlas mazliet vieglāku slodzi. Kad mainās ķermenis un elpošana, izmainās arī prāts. Mūsu uzmanība prakses laikā iekļauj visas ķermeņa daļas; mēs sajūtam, kā tās darbojas, tādējādi prāts kļūst koncentrēts un mierīgs.

Jogas prakse ir ceļojums, kas sākas ķermenī un ved pie dvēseles!

VĪRIEŠIEM

Ir viedoklis, ka vīrieši ir stipri un spēcīgi, tomēr viņu ķermeņiem ir nepieciešams ne tikai spēks, bet arī lokanība, savukārt, garam nepieciešams miers un racionāls prāts. Anahatā ir nodarbības “tikai vīriešiem”, kur tiek uzlabotas vīriešu stipras puses un attīstītas vājas, tiek strādāts ar bijušām traumām un sāpēm, kuras mēdz būt arī fiziski ļoti stipriem puišiem.

Joga der ne tikai sievietēm!

MEISTARKLASES un SEMINĀRI

Jogas skola ­Anahata regulāri rīko meistarklases un seminārus ar pasaulē slaveniem pasniedzējiem

LEKCIJAS

Stāsts par jogas jostu – no Narasimhana līdz Dakšinamurti
Pēdējā ”Yoga Rahasya” izdevumā bija raksts par jogu Narasimhanu, un mums, Ajengāra jogas mācekļiem, bija aizraujoši ieraudzīt, ka kādā atveidojumā Kungs Višnu attēlots sēžam jogas pozā ar jostu ap kājām. Tiek uzskatīts, ka šīm skulptūrām ir vismaz 400 gadu. Lasi vairāk RAKSTI sadaļā

Pēdēja B.K.S. Iyengar intervija, kura ierakstīta īsi pirms Gurudži nāves. Skaties  ŠEIT

Pasniedzēji

Tamara Bujanova

Tamāra Bujanova

„Joga ir klusējošs dialogs ar sevi, sevis terapija. Jo veselāks kļūsti, jo harmoniskāka kļūst vide ap tevi.”  

Ludmila Iļjina

Ludmila Iļjina

„Самое важное в занятиях йогой – не техника дыхания, знание асан или гибкость суставов. Самое важное – это расстелить коврик и начать заниматься.”
Б.К.С. Айенгар 

Irina Zeme

Irīna Zeme

„Vissvarīgākais, ko cilvēks var izdarīt, ir ne jau pārmainīt pasauli, bet gan sevi.”

Imants Ziedonis

Ieva Tolmane

Ieva Tolmane

„Katrai jogas āsanai ir skaista, eleganta un pat gracioza forma, kas iemieso fantastisku spēku, tādējādi padarot cilvēku tik stipru kā dimants un reizē tik maigu kā zieds.”

dana

Dana Rozenfelde

“Veselība ir pilnīgas harmonijas stāvoklis starp ķermeni, prātu un garu. Kad cilvēks ir brīvs no fiziskiem ierobežojumiem un garīgiem traucēkļiem, atveras dvēseles vārti”. ­/B.K.S. Ajengārs/

see the world differently

Romāns Fomičevs

“Katra nodarbība, būtu tā personīga vai grupas – ir ceļojums, kura galapunkts ir nezināms brīdī, kad tu nostājies uz paklāja…”

Evija-face

Evija Šefere

“Nevajag meklēt brīvību tālumā, jo tā mājo paša ķermenī, sirdī, prātā un dvēselē” B.K.S. Ajengārs

Veikals

cup

Ajūrvēdiskās tējas

Dažādi noskaņojumi

vairāk

mason-jars2

Ajūrvēdiskie preperāti

Skaistumam un labsajūtai

vairāk

mat

Inventārs

Efektivitāte

vairāk

pukka